Premis Blanquerna Impulsa – Els objectius per a un món millor

Els Premis Blanquerna Impulsa neixen amb la voluntat de sensibilitzar sobre els OBJECTIUS DE DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE promoguts per l’ONU (2015-2030), motivar-ne el coneixement i cercar la implicació dels membres de les comunitats educatives escolars en el projecte.

Aquests premis se celebraran anualment i la temàtica de cada edició se centrarà en dos dels disset objectius que desenvolupa l’ONU a l’Agenda 2030.

Vídeo projectat a l’entrega de premis de la primera edició dels premis Blanquerna Impulsa

Cristina Gallach, Ex subsecretaria general del Department d’Informació Pública de l’ONU
Xavier Longan, Responsable del Centre Mundial de Bonn de la Campanya dels ODS
Deborah Seward, Directora del Centre Regional d’Informació de l’ONU

Els objectius per a un món millor

La importància de la comunicació

A les mans dels joves

Felicitats! – Premis Blanquerna Impulsa

L’Escola Pia de Caldes de Montbui, l’Escola Thau de Sant Cugat i el Col•legi Sant Ramon Nonat de Collblanc són els guanyadors de la primera edició dels Premis Blanquerna Impulsa

L’acte d’entrega dels premis va tenir lloc dimecres 20 de juny, a les 18.30 h a l’auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL.

Durant l’acte, que va presentar la periodista de TV3 i professora de Blanquerna-URL Mireia Prats, es van donar a conèixer els tres guanyadors de les tres categories dels Premis per impulsar els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que han estat l’Escola Pia de Caldes de Montbui, l’Escola Thau de Sant Cugat del Vallès i el Col·legi Sant Ramon Nonat de Collblanc.

Els Premis Blanquerna Impulsa són uns guardons que tenen la voluntat de sensibilitzar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible promoguts per l’ONU (2015-2030), motivar-ne el coneixement i cercar la implicació dels membres de les comunitats educatives escolars en el projecte. Podien presentar treballs i optar als premis els nois i noies que estudien 4t d’ESO1r o 2n de batxillerat, o un cicle formatiu, a qualsevol centre educatiu de Catalunya, Andorra o Balears.

En aquesta primera edició, hi ha hagut un total de nou projectes finalistes, tres per cadascuna de les tres categories – àmbit comunicatiu, àmbit educatiu i àmbit de la salut-. El centre educatiu guanyador en la categoria de l’àmbit comunicatiu ha estat l’Escola Thau de Sant Cugat del Vallès amb el curtmetratge “El penjat“. En la categoria de l’àmbit educatiu, el centre guanyador ha estat el Col·legi Sant Ramon Nonat de Collblanc amb el projecte “La revolució verda“. Finalment, en la categoria de l’àmbit de la salut, el centre guanyador ha estat l’Escola Pia de Caldes amb el projecte “Tu hi jugues?: Combat i mat“.

La resta de treballs finalistes han estat realitzats per alumnes de les següents escoles: Escola Pia de Sitges, Jesuïtes del Clot (Barcelona), Lestonnac-L’Ensenyança (Tarragona), Salesians de Sarrià (Barcelona), Santa Teresa-Ganduxer (Barcelona) i Vedruna St. Sadurní (Sant Sadurní d’Anoia). A part de conèixer els tres guanyadors, a l’acte de lliurament s’han pogut visionar els treballs finalistes.

L’acte de lliurament de premis ha congregat prop de cent-setanta persones, entre autoritats del món de l’educació i de la universitat, representants de l’ajuntament de Barcelona, representants d’escoles i instituts de Catalunya, estudiants i professorat dels nou centres finalistes, membres del jurat dels Premis, i les entitats col·laboradores Fundació Agbar, Canon, Abacus, Lavola, Fedefarma, Serafí, Unilever, Aramark, Junior Report, Ametller Origen, Càtedra UNESCO, Microgestió i Animaset.

L’obertura ha anat a càrrec del director general de Blanquerna, el Dr. Andreu Ibarz, i la cloenda a càrrec del rector de la Universitat Ramon Llull, Josep M. Garrell. Tots ells han remarcat la importància dels Objectius de Desenvolupament Sostenible per a la construcció d’un món millor.

Els ODS són una sèrie d’objectius promoguts per l’Organització de Nacions Unides (ONU) per donar resposta als grans reptes que afecten el nostre planeta. Es proposen acabar amb la fam al món, aconseguir que tots els nens i nenes tinguin accés a l’educació i fer del nostre món un lloc més sostenible, entre altres reptes. Els Premis Blanquerna Impulsa premien les millors accions per promoure els ideals dels ODS dutes a terme pels centres escolars.

En aquesta primera edició, la temática que ha centrat els treballs han estat els dos dels ODS: “Fi de la pobresa” i una “Energia assequible i no contaminant“. La segona edició dels Premis se centrarà en els objectius “Fam zero” i “Ciutats i comunitats sostenibles”.

Aquí podreu veure les fotografies.